Systemet fryser sig när jag har installerat min ESET-säkerhetsprodukt

Om du installerar en ESET-säkerhetsprodukt på en dator som redan har en antivirusprodukt från någon annan leverantör installerad kan det leda till försämrade systemprestanda. Avinstallera båda produkterna och installera sedan om din ESET-programvara med hjälp av informationen i den här artikeln.

Du ska aldrig ha två olika antivirusprogram eller brandväggar installerade samtidigt.

Om din dator fryser sig och inte tillåter handhavande i normalt läge måste du starta om datorn i felsäkert läge och inaktivera ESET-tjänsten. Stegen nedan beskriver hur du startar om datorn i felsäkert läge.

Så här startar du din dator i felsäkert läge

1. Starta om din dator. Under uppstarten håller du ner tangenten F8 tills menyn med avancerade alternativ för Windows visas. Välj Felsäkert läge och tryck på RETUR.

Obs! På vissa tangentbord måste du trycka ner en specialtangent (F-Lock) innan det här fungerar.

Om du inte lyckas visa menyn med avancerade alternativ för Windows startar du om datorn och försöker igen.
  2. När du är i felsäkert läge klickar du på Start – Kör. Fönstret Kör visas. Skriv in services.msc och klicka på OK (Windows Vista-användare behöver bara klicka på Start, skriva in services.msc och sedan trycka på RETUR).
  3. Fönstret Tjänster visas. Hitta ESET-tjänsten i listan.
  4. Högerklicka på tjänsten och välj Egenskaper. Ange Startmetod: till Inaktiverad och klicka på OK.
  5. Stäng alla fönster och starta om datorn. Datorn ska nu starta som vanligt utan att frysas eller hänga sig. Fortsätt att avinstallera alla antivirusprodukter enligt instruktionerna nedan.

Avinstallera alla antivirusprodukter

1. Klicka på Start – Alla Program – ESET – ESET NOD32 Antivirus/Smart Security – Avinstallera.
  2. Starta om datorn (Viktigt!). När datorn har startats om tar du bort följande mappar:

%ProgramFiles%\ESET
    %AllUsersProfile%\Application Data\ESET
    %AppData%\ESET
  3. Avinstallera din befintliga antivirusprogramvara. Du ska aldrig ha två olika antivirusprogram eller brandväggar installerade samtidigt.
  4. Hämta den senaste versionen av din ESET-säkerhetsprodukt till ditt skrivbord och starta installationen.

Obs! Du rekommenderas att hämta installationsfilen från vår webbplats på nytt för att försäkra dig om att du har den senaste versionen