Jag hittar inte inställningarna – Jag blir ombedd att ange ett lösenord. Vad ska jag göra

Dina konfigurationsinställningar för ESET NOD32 Antivirus eller ESET Smart Security skyddas genom att programmet innehåller ett alternativ att ange ett användardefinierat eller administrativt lösenord som krävs för att få åtkomst till de här inställningarna. Det här lösenordet skiljer sig från produktens användarnamn och lösenord som skickades till dig med e-post när du köpte produkten. Det här lösenordet har du själv angett. Om du har några lösenord som du brukar använda kan du prova med dem.

Om du har angett det här lösenordet och försöker få åtkomst till inställningsparametrarna visas en dialogruta som begär lösenordet. Om du inte kan lösenordet måste du erhålla det från den som skapade det. Om din dator ingår i ett företagsnätverk kontaktar du er nätverksadministratör och ber om hjälp.

Om det är så att du har skapat lösenordet och sedan glömt bort det så finns det ett upplåsningsverktyg från ESET som tar bort det administrativa lösenordet och återställer din åtkomst till konfigurationsinställningarna. Nedan hittar du instruktioner för hur du använder ESET:s upplåsningsverktyg:
  1. Du hämtar ESET:s upplåsningsverktyg via någon av följande länkar. Spara filen på ditt skrivbord:

För ESET NOD32 Antivirus 2.7 – Klicka här

För senare versioner av ESET NOD32 Antivirus och ESET Smart Security – Klicka här

Obs! Upplåsningsverktyget från ESET fungerar bara i felsäkert läge för de senaste versionerna av ESET Smart Security och ESET NOD32 Antivirus. Om du behöver steg-för-steg-instruktioner läser du Använda upplåsningsverktyget för de senaste versionerna av ESET Smart Security och ESET NOD32 Antivirus nedan.
  2. Du kör det hämtade upplåsningsverktyget från ESET genom att dubbelklicka på filen unlock2.7.exe eller unlock3.0.exe beroende på vilken version du hämtade. Ett fönster med ett numeriskt upplåsnings-ID visas.

Obs! Användare som kör Microsoft Windows Vista eller senare versioner (2003, Windows 7) måste högerklicka på upplåsningsverktyget från ESET och sedan klicka på Kör som administratör.
  3. Kontakta vår supportavdelning och inkludera upplåsnings-ID:t som visas i det här fönstret.
  4. Svaret från ESET:s kundsupport innehåller en motsvarande numerisk upplåsningskod. Kör upplåsningsverktyget från ESET igen och ange den numeriska upplåsningskoden som du fick från ESET:s kundsupport.

Obs! Användare som kör Microsoft Windows Vista eller senare versioner (2003, Windows 7) måste högerklicka på upplåsningsverktyget från ESET och sedan klicka på Kör som administratör.
  5. När du har skrivit in upplåsningskoden trycker du på RETUR. Administratörslösenordet ska nu vara borttaget och åtkomsten till konfigurationsinställningarna ska vara återställd.

Så här använder du upplåsningsverktyget för de senaste versionerna av ESET Smart Security och ESET NOD32 Antivirus
  1. Starta om din dator. När datorn startas om trycker du ner tangenten F8. Obs! På vissa tangentbord måste du trycka ner en specialtangent (F-Lock) för att aktivera funktionstangenterna F1 – F12.
  2. I den inledande teckenbaserade menyn väljer du Felsäkert läge.
  3. När omstarten är klar högerklickar du på filen unlock3.0.exe och klickar sedan på Kör som administratör.
  4. Fortsätt från steg 3 ovan när du ska avsluta upplåsningsverktyget från ESET.