Hur avinstallerar jag min ESET-säkerhetsprodukt manuellt?

Innan du försöker avinstallera din ESET-säkerhetsprodukt manuellt, rekommenderar vi att du försöker avinstallera produkten via ESET:s avinstallationsprogram på startmenyn. Du hittar avinstallationsprogrammet för ESET Smart Security och ESET NOD32 Antivirus under Start – Alla program – ESET – Avinstallera.

Om du har kört avinstallationsprogrammet för ESET via startmenyn och problemen kvarstår, om det inte går att installera om din ESET-säkerhetsprodukt eller om produkten fortfarande är aktiverad efter avinstallationen och omstart av datorn, har avinstallationen misslyckats. För att kunna radera filer måste du starta datorn i felsäkert läge och använda ESET:s avinstallationsverktyg. Följ instruktionerna nedan för att hämta ESET:s avinstallationsverktyg, som du använder för att manuellt ta bort din ESET-säkerhetsprodukt. Tillvägagångssätten nedan gäller alla versioner av ESET:s säkerhetsprodukter för Windows, såväl servrar som arbetsstationer.

Varning: Nätverksinställningarna i Windows kan återställas när du kör ESET:s avinstallationsprogram

1. Hämta ESET:s avinstallationsprogram och spara det på skrivbordet. Klicka på länken nedan för att påbörja hämtningen:

2. Starta om datorn i felsäkert läge genom att trycka upprepade gånger på F8 under uppstarten tills avancerade alternativ visas. Välj Felsäkert läge och tryck på RETUR. Om du försöker köra ESET:s avinstallationsprogram i normalläge, kommer avinstallationen att misslyckas.

Starta om datorn i felsäkert läge genom att trycka upprepade gånger på F8 under uppstarten tills avancerade alternativ visas. Välj  Felsäkert läge  och tryck på RETUR

Information om hur du startar datorn i felsäkert läge hittar du här.

3. Dubbelklicka på ikonen ESET Uninstaller på skrivbordet för att starta avinstallationen.

4. När den första kommandotolken visas, läs varningen och tryck på y för att bekräfta.

När den första kommandotolken visas, läs varningen och tryck på  y  för att bekräfta

5. Välj den ESET-installation som du vill ta bort från listan genom att ange dess nummer och trycka på RETUR.

Välj den ESET-installation som du vill ta bort från listan genom att ange dess nummer och trycka på RETUR

Vanligtvis hittar avinstallationsprogrammet endast en installation av en ESET-säkerhetsprodukt, och denna har nummer 1 i listan. Tryck därför först på nummer 1 och sedan RETUR.

6. Vid den tredje kommandotolken kontrollerar du att du avinstallerar rätt ESET-säkerhetsprodukt från rätt operativsystem och trycker på y för att bekräfta.

Vid den tredje kommandotolken kontrollerar du att du avinstallerar rätt ESET-säkerhetsprodukt från rätt operativsystem och trycker på  y  för att bekräfta

7. ESET:s avinstallationsprogram körs en kort stund. Därefter visas en prompt där du blir ombedd att trycka på valfri knapp för att stänga ESET Uninstaller.

8. Starta om datorn som vanligt.