Det uppstod ett fel när uppdateringsfilen hämtades

Om du får meddelandet Det uppstod ett fel när uppdateringsfilen hämtades när du uppdaterar virussignaturdatabasen kan det bero på en eller flera av följande orsaker:
  • Avbrott i anslutningen till Internet eller att anslutningen går ner
  • Skadade data på den lokala enheten
  • Skadad ESET-installation
  • Skadade uppdateringsserverfiler (Spegelservermiljö)
  • Inkompatibla uppdateringsfiler (om du använder en betaversion av en ESET-produkt vid hämtning från live-uppdateringsservern)
Om du vill korrigera det här problemet följer du nedanstående instruktioner.
  1. Kontrollera att din Internetanslutning är aktiv genom att besöka ESET:s hemsida.
  2. Rensa uppdateringscacheminnet genom att utföra följande steg:
    1. Öppna programmets huvudfönster genom att klicka på ESET-ikonen bredvid systemklockan eller genom att klicka på Start – Alla Program – ESET – ESET Smart Security eller ESET NOD32 Antivirus.
    2. Tryck på F5 för att öppna fönstret med avancerade inställningar.
    3. I trädet med avancerade inställningar klickar du på Uppdatera. Rensa sedan uppdateringscacheminnet genom att klicka på Rensa...
    4. Klicka på OK och starta om din dator.
    5. Öppna programmets huvudfönster och klicka på Uppdatera – Uppdatera virussignaturdatabasen.
    6. Om du fortfarande får meddelandet att det inte gick att uppdatera virussignaturdatabasen fortsätter du till steg 3, i annat fall är du färdig.
  3. Ta bort mapparna %AllUsersProfile%\Application data\ESET\ESET NOD32 Antivirus\Updfiles och Charon.
  4. ESET Smart Security: Klicka på Start – Den här datorn och navigera till C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security.

ESET NOD32 Antivirus: Klicka på Start – Den här datorn och navigera till C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus.
  5. Ta bort alla em0**_32.dat-filer.
  6. Starta om din dator.
  7. Öppna programmets huvudfönster genom att klicka på ESET-ikonen bredvid systemklockan eller genom att klicka på Start – Alla Program – ESET – ESET Smart Security eller ESET NOD32 Antivirus.
  8. Klicka på Uppdatera i huvudmenyn och sedan på Uppdatera virussignaturdatabasen. Om du fortfarande får meddelandet om att det uppstod ett fel när uppdateringsfilen skulle hämtas fortsätter du till steg 9, i annat fall är du färdig.
  9. Om inte stegen ovan löser felet som uppstår när uppdateringsfilen ska hämtas avinstallerar du, startar om datorn (Viktigt!) och installerar om din säkerhetsprodukt från ESET.